Nové knižní dary v obecní knihovně

27.03.2021 22:59

Ne každá knihovna má to štěstí, že má mezi svými čtenáři příznivce, kteří věnují knihovně nové tituly, na jejichž vydání se autorsky podíleli. Čtenáři v Rozdrojovicích takové štěstí mají a mohou se příležitostně těšit z novinek, které by v knihovně jinak nenašli.  Ke dvěma novým přírůstkům, které obohatily nabídku knihovny, patří knihy z „překladatelské dílny“ manželů Antonínových, aktuální novinky také na knižním trhu

Jménem všech svých čtenářů děkuje Obecní knihovna Rozdrojovice.

První příběh s názvem Velká sestra, malá sestra, rudá sestra autorky Jung Changové, známou autobiografickým románem Divoké labutě, který patří mezi  bestselery. V novém románě na příběhu tří sester pocházejících ze šanghajské smetánky - nejstarší Aj-ling (1889–1973) se provdala za H. H. Kchunga, který byl předsedou bankovního úřadu, ministrem financí a krátce i premiérem, prostřední Čching-ling (1893–1981) se v roce 1915 provdala za Sunjatsena, zakladatele Kuomintangu, a nejmladší sestra Mej-ling (1898–2003) za generála Čankajška – zachycuje novodobé dějiny Číny.

Jung Changová. Velká sestra, malá sestra, rudá sestra. Přeložila Hana Antonínová. Praha : Ikar, 2021. 400 stran.

Odkaz na knihu do katalogu:

https://katalog.mkkurim.cz/clavius/rozdrojovice/l.dll?cll~P=247421

Druhý titul je svým obsahem více než aktuální a ačkoli patří mezi naučnou literaturu, jistě najde svoje čtenáře. Může být užitečným pomocníkem a rádcem pro všechny, kteří hledají způsoby, jak podpořit imunitu a lépe pečovat o svoje zdraví Jmenuje se Přírodní antivirotika : alternativní způsoby léčby. Kromě informací k posilování imunitního systému je jejím obsahem také příprava rostlinných léků, tinktur, nálevů, odvarů. Mezi recepty uvádí například bezinkový sirup na nachlazení a chřipku či antivirový recept z bezu. Věděli jste, že mezi sedmi antivirovými bylinami je například zázvor nebo šišák bajkalský? Odborný ráz publikace „zlidšťují“ zajímavé bylinné recepty a povídání o bylinkách.

Buhner, Stephen Harrod. Přírodní antivirotika : Alternativní způsob léčby. Přeložil Petr Antonín. Praha : Euromedia, 2021. 387 stran.

Odkaz na knihu v katalogu:

https://katalog.mkkurim.cz/clavius/rozdrojovice/l.dll?cll~P=247422